Kommenteeri

Gluteenivabad proteiiniküpsised

Tervislikud maiustused on ilmselt alati hinnas - eriti siis kui need veel hästi maitsevad ja need gluteenivabad, laktoosi- ja munavabad küpsised maitsevad küll hästi. Üllatavaid koostisosi on siin lausa mitu - lisaks meie värskelt müügile jõudnud kilgijahule on siin kasutusel ka kikerherned!
Need küpsised ei ole väga krõbedad vaid meeldivad eelkõige just pehmemate küpsiste austajatele. Kusjuures, kui küpsetamiseks aega napib või lihtsalt soovi pole, siis võib taigna lihtsalt pallideks veeretada, kakaopulbris või maapähklipurus veeretada ning ilma küpsetamata niisama pintslisse pista. 
Retseptist saab 20 pontsakat küpsist, kusjuures ühes küpsises on umbes 110 kcal ja 5 grammi valku. Küpsise kohta on see väga tubli tulemus!

Gluteenivabad proteiiniküpsised

240 g kikerherneid, kurnatud ja loputatud (üks tavaline konservipurk)
100 g maapähklivõid
50 g kookossuhkrut
1 tl vaniljepastat
Näpuotsatäis soola
100 g mandlijahu
50 g kilgijahu
50 g tumeda šokolaadi nööpe

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Blenderda kikerherned ühtlaseks massiks.
Lisa maapähklivõi, kookossuhkur, vaniljepasta ning sool ning blenderda korraks veel. 
Viimasena sega hulka mandliahu ja kilgijahu. 
Jaga tainas 20 võrdseks osaks ning vooli niiskete käte abil neist pallid. 
Säti pallid paberiga kaetud ahjuplaadile ning seejärel vajuta need niiske kahvliga lapikuks saades ka kena joonelise mustri. 
Säti igale küpsisele mõned tumeda šokolaadi nööbid. 
Küpseta pöördõhu režiimil umbes 20 minutit. 
Lase jahtuda või naudi kohe soojalt.



Lisa kommentaar

Email again: